Tevbe
Sevgi ve Kardeşlik
Tasavvuf
İbadet ve Dua
Dünya Hayatı
Ölüm
Kıyamet ve Sonrası
Nefse Sesleniş
Peygamberimiz (sav)
Aile Hayatı
Güncel Konular ve Tevbe
Sağlığımız
Dini Pratik Bilgiler
Duyurularımız
 
Haya ve Emri Bil Ma'ruf Yapmak (geri dön)
(Bu makale eklendiği tarih olan 11.04.2008 itibarıyla 610 defa okunmuştur)
Arkadaşıma Tavsiye Et Makalenin yazıcıdan çıktısını alYazıcı Çıktısını Al

     Ebu Hureyre radıyallahu anh'dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Haya imandandır. İman ise cennettedir. Hayasızlık cefadandır. Cefa ise ateştendir." (Tirmizi:2009)

    İmran b. Husayn radıyallahu anh'dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Muhakkak haya hayırdan başka bir şey getirmez." (Buhari, Edeb:77; Müslim, İman:60-61)

       EMR-İ BİL MA’RUF VE NEHY-İ ANİL MÜNKER

     Allah-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: "Mü'minlerin erkeği kadını birbirlerinin dost ve yardımcılarıdır. İyiliği emreder kötülüğü nehyederler. Namazı kılar, zekatı verirler. Allah'a ve Rasulüne itaat ederler. Allah da onlara merhamet eder. Zira Allah Aziz ve Hakimdir." (Tevbe;71)

    Ebu Said Hudri radıyallahu anh'dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Sizden biri Allah'ın emrine aykırı bir şey gördüğü zaman eliyle düzeltsin. Eliyle düzeltmeye gücü yetmezse dili ile düzeltsin. Onada  gücü yetmez ise kalbinden buğz etsin. Bu da imanın en zayıfıdır." (Müslim, İman:78; Ebu Davud, Salat:248)

Seyda Muhammed Konyevi (K.S)
Arkadaşıma Tavsiye Et Makalenin yazıcıdan çıktısını alYazıcı Çıktısını Al
 
 Üye Girişi
Sizin Köşeniz
Multimedya
Son Eklenenler
Günün Ayeti
Günün Hadisi
Günün Sözü
Kardeş Siteler
Ziyaretçilerimiz
 
 


  ©2006 Tüm hakları saklıdır.